e-oktatás.sk

Szlovákiai magyar oktatási portál

Hiba
  • Hiba történt a hírcsatorna adatainak beolvasásakor

E-learning

Az e-learning olyan, számítógépes hálózaton elérhető képzési forma, amely a tanítási-tanulási folyamatot hatékony, optimális ismeretátadási, tanulási módszerek birtokában megszervezve mind a tananyagot és a tanulói forrásokat, mind a tutor-tanuló kommunikációt, mind pedig az interaktív számítógépes oktatószoftvert egységes keretrendszerbe foglalva hozzáférhetővé teszi a tanuló számára [forrás: Wikipedia].

Évek óta folyamatosan bővül azon intézmények sora, melyek hagyományos oktatási formáikat kiegészítik az online képzési formával is. Ennek előnyei vitathatatlanok, és többek között ezek hatására is döntöttünk úgy a SJE Tanárképző Karán, hogy hallgatóink részére felkínáljuk az új technológia biztosította lehetőségeket.

Fachkommunikation im Wandel

ostrava2014. november 6-8. között került megrendezésre az Ostravai Egyetem (Ostravská univerzita) szervezésében a "Fachkommunikation im Wandel" c. nemzetközi tudományos konferencia. A rendezvényen a SJE Tanárképző Kara képviseletében Dr.phil. Mészáros Attila, Mgr. tartott előadást "Von der Gutenberg-Galaxis zum Wikipedia-Universum. Das Web 2.0 als die Chance für Laien." címmel. Az előadás keretében bemutatásra kerültek az UJS-04/2012 "Vzdelávací portál pre školy s vyučovacím jazykom maďarským" projekt megvalósítása során szerzett tapasztalatok.

 

Umwandlungen und Interferenzen

A nagyváradi Partium Keresztény Egyetem Német Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéke 2014 szeptemberében hatodik alkalommal szervezte meg nemzetközi germanisztikai konferenciáját "Umwandlungen und Interferenzen" („Átalakulások és interferenciák”) címmel. A 2014. szeptember 18–19. között megrendezett konferencia célja egy nívós nemzetközi szakmai fórum megteremtése a partiumi régióban, amely anyaországi és határon túli germanisták számára egyaránt lehetőséget biztosít a tudományos eszmecserére, egymás kutatási eredményeinek megismerésére és nem utolsó sorban a határokon átívelő szakmai kapcsolatok elmélyítésére. A konferencia keretében Dr. phil. Mészáros Attila, Mgr., a SJE Tanárképző Kara képviseletében "Lost in Translation – Übersetzerblogs als Wissensressourcen für Übersetzer" címmel tartott előadást.

XIII. Országos Neveléstudományi Konferencia

onk-meghivo-eleje-magyar-nagyEgyetemünk is képviseltette magát a 2013. nov. 6-9. között Egerben megrendezett XIII. Országos Neveléstudományi Konferencián. A Tanárképző Karról doc. Part Edit, CSc., az Óvó- és Tanítóképző Tanszék oktatója, valamint Dr.phil. Mészáros Attila, Mgr., a Modern Filológiai Tanszék adjunktusa vett részt a többnapos szakmai rendezvényen.

Part Edit docens asszony a Természettudományi oktatás szekcióban a "Naiv elméletek a matematikai fogalmakról tanítóképző szakos egyetemisták körében" címmel tartott előadást. A karunkon fejlesztett, és már tesztelési fázisban levő e-learning-platform használatával kapcsolatos tapasztalatokról, további tervekről pedig Mészáros Attila tartott részletes beszámolót.

A teljes konferencia videóanyaga elérhető az ONK2013 Youtube-csatornáján

A portál létrehozását és fejlesztését a KEGA UJS-04/2012 "Vzdelávací portál pre školy s vyučovacím jazykom maďarským" c. projekt keretében 2012-2014 között a Szlovák Köztársaság Oktatási Minisztériuma támogatja.

Ön itt van: Home Hírek